26.04.2024
Новини

Поліцейські виявили сотні порушень правил локдауну на Тернопільщині

Правоохоронці склали 74 протоколи за статтею 44-3 КУпАП щодо незаконної роботи торговельних та розважальних закладів, салонів краси та інших підприємств з початку дії  зимового локдауну. Ще понад п’ятсот постанов винесено за недотримання маскового режиму. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

У поліції нагадують, що з 8 по 24 січня на всій території України запровадили «карантин зимових канікул», а постановою від 14 січня внесли зміни до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Згідно з ним підприємцям загрожує штраф від 3,4 тис. до 5, 1 тис. грн доходів громадян, якщо у приміщенні їх закладу знаходяться клієнти без масок чи аналогічних засобів індивідуального захисту.
Загалом з початку карантинних заходів  –  11 березня 2020 року працівниками поліції складено 2750 адміністративних протоколів за статтею 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), 2598 протоколів направлено до суду для розгляду та прийняття рішення згідно чинного законодавства.
Спеціальні мобільні групи поліцейських продовжують перевіряти дотримання правил локдауну, вести профілактично-роз’яснювальну роботу та притягувати порушників до відповідальності. Правоохоронці закликають громадян свідомо та відповідально ставитися до дотримання карантинних обмежень.

 

Перейти до панелі інструментів