29.03.2024
Здоров’я Новини Соціальні проблеми

“Допоможіть здійснити маленьку мрію”: придбавши ялинкові прикраси з вовни, можна полегшити життя 4-річній дівчинці із ДЦП

Ялинкові прикраси із вовни виготовляє та продає тернополянка Вікторія Антоляк, аби зібрати кошти на придбання стійки-вертикалізатора для 4-річної донечки Ані. Дівчинка від народження хворіє на ДЦП. Дитина не може ходити. Така стійка допоможе їй стояти – а це ще один важливий крок для її розвитку. 

Вартість вертикалізатора – 20 тисяч гривень. Для родини, яка змушена кілька разів возити дитину на реабілітацію, – це велика сума. Адже стільки ж коштує один курс реабілітації. Тому Вікторія вирішила реалізовувати новорічні прикраси, які виготовляє власноруч у техніці валяння вовною. Таким чином всі небайдужі, купивши  чудову ялинкову прикрасу до Нового року, ще й зроблять добру справу. Адже кошти за придбану іграшку підуть на допомогу хворій дитині. 

“Багато людей підтримує, це надихає!”

Виготовленням ялинкових прикрас із вовни Вікторія Антоляк захопилася рік тому, після того як побувала на майстеркласі. 

Вікторія Антоляк сподівається, що завдяки зробленим власноруч новорічним іграшкам зможе придбати пристрій, так необхідний її доньці.

– Мені це дуже сподобалося і з того часу я почала робити такі іграшки для себе, в подарунок рідним та друзям, – розповідає жінка. – Цього року у цей непростий час я вирішила виготовляти прикраси на продаж і за ці кошти здійснити ще одну невеличку мрію для покращення здоров’я донечки. Цей вертикалізатор  дійсно дуже потрібен нашій дитині. Але ми зрозуміли, що зараз поїхати на реабілітацію і ще й відкласти кошти на стійку занадто складно.

Тернополянка зізнається, що спершу вагалася чи братися за таку справу, не знала, чи будуть люди купувати прикраси. Але коли написала пост у фейсбуці про свою ініціативу, багато людей відгукнулися. 

– Одні почали купувати іграшки, інші просто пишуть позитивні відгуки, слова підтримки. Це надихає! Я побачила, що багато людей хочуть мені допомогти. Тільки за два дні мій допис отримав понад 200 поширень у соцмережі. Одні просять іграшку зі сніговиком, інші з ведмедиком, ангеликом чи пропонують свої ідеї, – говорить тернополянка. – Набір ялинкових прикрас у мене замовила монахиня і коли ми коли обговорювали деталі вона запитала: “Коли ви все це встигаєте робити?” Я кажу: “Ночами”. І вона мені написала: “Бажаю вам багато замовлень і щоб вам вистачало ночей для їх реалізації”. Мені дуже приємно, коли люди пишуть мені теплі слова і бажають добра. 

Виготовлення ялинкової прикраси – копіткий процес, який триває кілька годин або навіть цілий день. Це тисячі стібків однією голкою. Таким чином можна “намалювати” одну деталь, а можна цілу історію, а це відповідно багато часу, додає майстриня. 

Вертикалізатор допоможе Ані стояти

За словами Вікторії, її донечка не може ходити, через що змушена лежати.  А вертикалізатор допоможе їй стояти та пізнавати світ. 

– Коли дитина стоїть, в неї збільшується кругозір, вона зовсім по іншому сприймає світ, ніж коли лежить, – зазначає жінка. – Адже лежачи, вона дивиться тільки  у стелю чи на підлогу, а коли стоїть – бачить все навколо себе, може щось робити руками, гратися, спілкуватися з рідними та друзями. Також формуються м’язи, дитина звикає стояти, – це все розвиток для неї. 

В Україні є фахівець, який виготовляє вертикалізатори, які підходять Ані. Саме в нього тернополянка планує придбати стійку. 

– У коментарях мені дехто писав, що таку стійку можна замовити через відділ соцзабезпечення, це так. І в нас є така стійка, але вона нашій дитині не підходить, – пояснює Вікторія. – Вона підходить дітям, які мають добру опору в ногах, які не ходять, але добре стоять. А Аня не стоїть, відтак не має доброї опори і коли її ставити, ніжки гнуться до середини. Ця стійка більш адаптована, має фіксатори для тазу, колін, грудей. Вона повністю зафіксовує м’язовий скелет в анатомічному положенні тіла. Це саме те, що потрібно нашій Ані. 

Довідка

Ялинкові прикраси можна придбати, написавши у приватні повідомлення Вікторії Антоляк у соцмережі Фейсбук. Там вона повідомить і про вартість. Хто хоче фінансово допомогти на реабілітацію чотирирічної Ані, кошти можна перерахувати на картку 5168 7573 9781 2431 (Антоляк Вікторія).

Фото: Вікторія Антоляк. 

Перейти до панелі інструментів