29.03.2024
Новини

У МОЗ заявляють про цілковиту стабілізацію ситуації з коронавірусом в Україні

Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби в Україні стабілізувалася — зменшилася кількість хворих, а також кількість госпіталізацій, пише “Громадське”.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, в Україні вдалося збити «ураганне поширення коронавірусу» завдяки введеним раніше карантинним обмеженням.

«Ситуація за кількістю хворих повністю стабілізувалася сьогодні. Якщо ми порівнюємо тижневу статистику, ми бачимо зменшення кількості хворих, зменшення кількості госпіталізованих», — сказав Степанов.

Міністр зазначив, що зменшення кількості нових заражень не пов’язано зі зменшенням тестувань, а навпаки — кількість тестувань скоротилася через зменшення захворюваності.

З його слів, наразі методом ПЛР тестують людей, які мають ознаки коронавірусної хвороби або надходять до лікарні з пневмонією. І коли зменшується кількість звернень людей, які мають ознаки респіраторного захворювання, то зменшується і кількість тестувань.

«Але я дав вже завдання, щоб ми переглянули наші стандарти та розширили коло осіб, які ми тестуємо і методом ПЛР, і експрес-тестами на антиген, які ми вже почали поставляти до мережі закладів охорони здоров’я», — наголосив Степанов.

Очільник МОЗ також додав, що зменшилася кількість людей, яких госпіталізують з ознаками COVID: якщо брати статистику тижня до тижня, то цей показник зменшився на півтори тисячі, з 11 606 на тижні до 29 листопада і 10 100 минулого тижня.

Перейти до панелі інструментів