19.04.2024
Новини

Бути чи не бути локдауну в Україні: що кажуть міністри

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що «локдаун в Україні точно буде», але точних дат його запровадження поки немає. В уряді поки не такі категоричні й стверджують, що ще чекають офіційних висновків Міністерства охорони здоров’я, пише “Громадське”.

«Локдаун в Україні точно буде. Зараз одне питання, коли: в грудні або з 2 січня. Йде дискусія з фахівцями з цього питання», — заявив Данілов в етері телеканалу «Україна 24».

Він пізніше повторив, що локдаун «100 відсотків» буде, але «це залежить від нашого населення і від того, як ми будемо ставитися один до одного і дотримуватися рекомендацій».

«Локдаун, який ми ввели в минулий раз (навесні 2020 року — ред), дав свої результати. Ми змогли підготуватися до процесів, які нас чекали по COVID-19. Усе буде залежати від того, яку ми будемо мати інформацію для аналізу найближчими днями», — додав секретар РНБО.

Утім міністр кабінету міністрів Олег Немчінов в етері того ж телеканалу заявив, що рішення про введення локдауну «ще не затверджене».

«Ми чекаємо офіційних висновків МОЗ за підсумками трьох тижнів карантину вихідного дня, і вже на підставі цього ухвалюватимуться подальші рішення», — пояснив міністр.

Немчінов спрогнозував, що вже завтра, тобто 2 грудня, уряд ознайомиться з висновками МОЗ щодо карантину вихідного дня й, «відповідно до них, ухвалюватиме рішення».

 

Перейти до панелі інструментів