19.04.2024
Новини

Тернопільський пологовий придбає три апарати для штучної вентиляції легень

Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» 19 листопада уклав два контракти із ТОВ «Прантекс» на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів та кисневих концентраторів за 3,2 млн грн. Про це повідомляється на порталі публічних закупівель Prozorro, інформують “Наші гроші. Львів”.

У перинатальному центрі придбають три апарати для штучної вентиляції легень і три кисневі концентратори. Концентратори замовили моделі OLV-10 за ціною 39,5 тис. грн за штуку. Ці прилади використовують для продукування кисню з повітря, коли немає кисневих балонів або відсутня спеціальна централізована подача кисню.

Також куплять три апарати штучної вентиляції легенів моделі Neumovent GraphNet Аdvance. Їх можна використовувати як для дорослих, так і для дітей та новонароджених. Вартість одного апарату складає 1,02 млн грн, а доставлять обладнання до кінця 2020 року.

Тернопільський обласний перинатальний центр належить до опорних закладів, які приймають хворих на коронавірус. У медзакладі є ізольований корпус, в якому здійснюється прийом вагітних і породіль з підозрою чи уже діагностованим COVID-19.

Закупівлю здійснили за спеціальною спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними Національної служби здоров’я України, у медзакладі станом на 19 листопада наявні 4 ШВЛ. У квітні пологовий центр отримав апарат як благодійну допомогу від священників УГКЦ.

Це перша закупівля медзакладом апаратів штучної вентиляції легень і найбільший контракт за спеціальною спрощеною процедурою. Всього з кінця березня перинатальний центр провів 38 таких закупівель на 5,24 млн грн.

ТОВ «Прантекс» зареєстроване у Вінниці і з початку 2020 року отримало 112 держзамовлень на 118 млн грн. Директором та власником компанії є Віктор Слюсаренко.

Перейти до панелі інструментів