28.03.2024
Новини

На Тернопільщині за місяць оштрафували 7 депутатів

У жовтні цього року 7 депутатів місцевих рад Лановецького району Тернопільської області притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1 ст.172-6 КУпАП. Суди розглянули протоколи, складені працівниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України та погоджені з обласною прокуратурою.

Про це інформує пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Встановлено, що народні обранці, будучи належним чином ознайомленими з вимогами Закону України «Про запобігання корупції» щодо порядку та строків подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, без поважних причин несвоєчасно подали е- декларації за 2016 – 2019 роки.

За обґрунтованої та послідовної позиції прокурорів у судовому засіданні вказаних осіб визнано винними та накладено на кожного з них адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково: з початку 2020 року на Тернопільщині 188 депутатів місцевих рад притягнуто до відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією.

Перейти до панелі інструментів