29.03.2024
Новини Оперативно

Крали дорогий товар цілими фурами: на Тернопіллі знешкодили злочинну схему, керовану з тюрми

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури припинено протиправну діяльність міжрегіональної злочинної організації та затримано й оголошено про підозру організатору та її учасникам за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

За версією слідства, злочинна організація, до складу якої входили 6 осіб, діяла з січня 2019 року на території Дніпропетровської, Запорізької, Тернопільської та інших областей України відповідно до заздалегідь розробленого спільного плану та розподілу ролей. ЇЇ організатор, перебуваючи у місцях позбавлення волі, налагодив схему шахрайських дій під приводом надання логістичних послуг із вантажних перевезень, використовуючи при цьому підроблені документи. Зловмисники, видаючи себе за перевізників,підшуковували через інтернет-ресурси клієнтів, укладали договори з перевезення, надаючи власні транспортні засоби і завантажували товар. Надалі, транспортні засоби з дорогим товаром, «зникали» і водії автомобілів більше не виходили на зв’язок з потерпілими, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Під час обшуків, проведених в Київській, Дніпропетровській та Запорізькій областях віднайдено майно потерпілих на суму близько 1 млн гривень. Повідомлено про підозру двом водіям вантажних автомобілів за ч. 3, 4 ст.190 КК України, які вчиняли злочини під керівництвом та контролем злочинної організації.

Викрито протиправну діяльність спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань  в Тернопільській області ДСР НП України.

Розслідування триває.

Перейти до панелі інструментів