29.03.2024
Місто Новини Суди

Прокуратура домоглася розгляду судом свого позову щодо незаконних будов “скоробагатьків” на березі Тернопільського ставу

Суд погодився із позицією прокуратури та призначив до розгляду справу щодо земельної ділянки у прибережній смузі Тернопільського ставу. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Постановою Західного апеляційного господарського суду скасовано ухвалу суду першої інстанції про повернення позову прокуратури, пред’явленого до Тернопільської міської ради та одного з приватних підприємств щодо земельної ділянки у прибережній смузі Тернопільського ставу.

Нагадаємо, прокуратура подала до суду відповідний позов ще у липні 2020 року. Проте, ухвалою господарського суду Тернопільської області від 03.08.2020 повернуто позовну заяву заступника прокурора Тернопільської області в інтересах держави до Тернопільської міської ради та Обслуговуючого кооперативу «Вінд» про визнання незаконним рішення сесії Тернопільської міської ради від 02.02.2018 № 7/22/99 «Про надання земельної ділянки площею 0,406 га за адресою вул. Урожайна, 15 ОК «Вінд» (із змінами, внесеними рішенням сесії від 16.03.2018 № 7/23/162), визнання недійсним договору оренди землі від 30.05.2018, повернення земельної ділянки, скасування запису про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки.

Читайте також: Прокуратура оскаржує рішення, завдяки якому на березі озера розбудувалися тернопільські скоробагатьки (фото)

Тернопільська обласна прокуратура все ж таки домоглась слухання справи через апеляцію. Після виготовлення апеляційною інстанцією повного тексту судового рішення справу буде направлено для продовження розгляду у господарському суді Тернопільської області.

Перейти до панелі інструментів