23.04.2024
Новини Політика

Актор – “кіборг” – нардеп: Тернопіль несподівано отримає ще одного представника у парламенті

Український актор та режисер Андрій Шараскін потрапить до Верховної Ради від “Голосу” замість Святослава Вакарчука. Про це повідомив прессекретар “Голосу” Ярема Дух у коментарі “Українській правді”.

– 8 жовтня минув останній день, коли Аліна Свідерська мала б подати документи у ЦВК, тому автоматично заходить Шараськін. Аліна ухвалила рішення лишатися в команді “Голосу”, але не заходити в Раду, – заявив Ярема.

Згідно з виборчим списком партії, Свідерська була 19 номером, а Шараскін – 20. Оскільки вона відмовилася, до парламенту потрапляє наступний.

У ЦВК підтвердили, що Свідерська не подала документи, і термін збігає 8 жовтня.

Шараськін народився 20 вересня 1977 року, проживає у Тернополі. Закінчив Київський театральний інститут ім. Карпенка-Карого, є керівником ПП “Театральна компанія Андрія Шараськіна”.

Він отримав позивний “Богема”, перебуваючи на чолі однієї з бойових рот “Правого сектору”, а також був одним із кіборгів Донецького аеропорту.

У липні відбулося засідання ЦВК, під час якого Комісія визнала обраною народною депутаткою в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Аліну Свідерську.

Перейти до панелі інструментів