25.04.2024
Новини

Найкращий вчитель України Василь Дяків хоче виманити дітей з віртуального світу (відео)

Переможець конкурсу конкурсу Global Teacher Prize Ukraine Василь Дяків із Заліщиків поспілкувався з журналістами “Сніданку з 1+1”. Серед іншого, він поділився думками, якими є сучасні учні та яким має бути вчитель для таких дітей.

“Це цікаві діти, гіперактивні, які намагаються швидко змінюватися, шукати у всьому практичність. Вони прагнуть більше перебувати у гаджетах, ніж мати живе спілкування. І тут мене, як вчителя, цікавить, щоб вони не тільки жили у віртуальному світі, але щоб вони мали можливість вживу спілкуватися. І ще одне чи не найважливіше: щоб я спілкувався їхньою мовою, зрозумілою для них”, – заявив Василь Дяків.

Засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine, голова громадської спілки “Освіторія” Зоя Литвин розповіла, що цього року переможця вибирали дуже довго. У кожного з фіналістів була своя суперсила.

Василь Дяків вирізнявся тим, які досягнення роблять його учні, тим, як він ними пишається.

“А головне, що пан Василь – інтелектуальна глиба і напевне та рольова модель, яка може показати, що вчитель – це є інтелектуальна еліта нації”, – зазначила Зоя Литвин.

Нагадаємо, викладач історії Заліщицької державної гімназії Василь Дяків став найкращим вчителем України. Церемонія нагородження учасників конкурсу Global Teacher Prize Ukraine 2020 відбулася у Києві 3 жовтня. Його мрія — аби серед педагогів не було людей з комплексом раба, який не хоче нести відповідальність і боїться робити вибір.

Перейти до панелі інструментів