29.03.2024
Новини Суди

Тернополянин розмістив своє сороміцьке фото в забороненій соцмережі: що чекає на зловмисника

В лютому 2019 року безробітний уродженець Тернополя розмістив в соцмережі “Вконтакті” фото свого збудженого статевого органа. За це тепер доведеться сплатити чималий штраф та покрити видатки на проведення експериз.

“Розуміючи незаконність та суспільно небезпечний характер своїх дій, 02.04.2020 о 03.15 год., перебуваючи за місцем свого проживання, розмістив за допомогою мобільного телефону в соціальній мережі «Вконтакте», на своїй особистій сторінці в розділі фотографії, графічний файл з загальним вільним доступом для всіх користувачів із зображенням анатомічних та фізіологічних деталей чоловічого статевого органу у збудженому стані, який є зображенням порнографічного характеру.

Таким чином, своїми умисними діями особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301 КК України, – виготовлення, зберігання зображень порнографічного характеру з метою їх розповсюдження”, – йдеться в матеріалах справи.

На суді свою вину підозрюваний визнав повністю.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому за даним кримінальним правопорушенням узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі 80 (вісімдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 1360 грн. Крім того доведеться сплатити ще 1307,60грн – за проведення комплексної судової комп`ютерно-технічної експертизи.

Нагадаємо, це вже не перший схожий злочин в нашій області. Раніше на Тернопільщині чоловіка судили за те, що в соцмережі розповсюдив пікантні фото своєї дружини.

Перейти до панелі інструментів