18.04.2024
Новини

Потрібні одяг, взуття, продукти: тернополян закликають допомогти постраждалим від пожеж на Луганщині

Збір допомоги для постраждалих від пожеж на Луганщині оголосила у Тернополі переселенка, активістка, засновниця проєкту Соціальний гардероб “Одежина” Яна Шкуратова. 

“Друзі, Ви добре знаєте, що Луганщина – це мій рідний край. Там я народилась і прожила більшість свого життя. Сьогодні вона палає у вогні, вщент вигоріли цілі села, десятки будинків і сотні людей опинились в жахливій ситуації, абсолютно без засобів для існування”, – написала активіска у соцмережі Фейсбук. – Команда нашого проєкту Соціальний гардероб “ОдежиНА” не може бути осторонь, бо в 2014 році ми також втратили все і змушені були починати будувати своє життя спочатку. Тоді нам дуже допомогали вижити Тернополяни – звичайні люди які можливо і самі не дуже то і мали багато… але поділилися, за що я сьогодні дуже вдячна”.

Завтра, в неділю, 4 жовтня з 11:00 до 17:00 в “Одежині” на вул. 15 Квітня, 3 (за церквою св. Михаїла) прийматимуть допомогу від благодійників, яку відправлять погорільцям на Луганщину. Довідки за телефонами: 096-685-59-97 (Яна),  098-506-12-03 (Наталя).

Що потрібно:
✅теплий одяг, особливо чоловічий
✅сезонне взуття: особливо чоловіче, дитяче, жіноче без каблуків
✅засоби гігієни – потрібно все, особливо памперси для дорослих, особливо #3
✅подушки, постільна білизна, ковдри
✅посуд не скляний, столові прибори
✅продукти харчування довготривалого зберігання
✅гроші на оплату відправлення
Також можна надсилати кошти на оплату доставки допомоги та придбання всього необхідного, що не вдасться зібрати. Картка Приватбанку: 5169 3305 1643 9426 (обов’язково вказати : для проєкту “Одежина”).
Нагадаємо, на Луганщині тривають масштабні лісові пожежі.  За добу вогонь розповсюдився на майже 10 000 гектарів. Четверо людей загинули, ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом, повідомляє “Українська правда”.  У вогняному колі опинились 11 селищ.
Фото: Олексій Ковальов
Перейти до панелі інструментів