29.03.2024
Новини Промо

Будівництву обходу Теребовлі дали «зелене світло»

З відремонтованого шляхопроводу на трасі М-19 Доманове–Ковель–Чернівці–Тереблече поблизу села Воля можна побачити частину дороги, котра веде в нікуди. Це відрізок обходу Теребовлі – пострадянський довгобуд, який розпочали у 1987 році. Будівництво було заморожене двічі: у 1991 та 2009 році через відсутність фінансування. Однак, встигли провести важливу підготовку – відвели землю під нову дорогу. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Тернопільській області.
– Сьогодні частина дороги М-19 проходить через місто Теребовля. Через інтенсивний рух історична частина цього 900-літнього міста зазнає руйнувань. Ми отримуємо скарги громадян на вібрацію, шум та загазованість повітря, – повідомляють у Службі. – Завдяки підтримці Уряду та Укравтодору, розпочато процедуру закупівлі робіт з виготовлення проєкту будівництва обходу Теребовлі. Мова йде про 19,1 кілометра автошляху технічної категорії Iа і 4 мостових переходів загальною довжиною 247 м.п. Процедура закупівлі – на етапі кваліфікації учасників.
Служба автомобільних доріг у Тернопільській області отримала кошти на виготовлення проєкту будівництва протягом 2021 року постановою Кабінету Міністрів України №890 від 23 вересня 2020 року.
Відновлення будівництва обходу Теребовлі покращить економічні, екологічні та соціальні показники як міста, так і регіону в цілому. Можна буде розвантажити автошлях М-19 та зменшити інтенсивність руху на відремонтованій дорозі у населених пунктах Теребовлянського району.
Перейти до панелі інструментів