18.04.2024
Новини

Поліція далі полює на порушників карантину, вже є 57 протоколів на директорів шкіл і садочків

З 7 вересня за період дії посилених протиепідемічних заходів на території Тернопільської області поліцейські склали 179 адмінпротоколів за порушення правил карантину. З них 132 – в містах та районах, віднесених до червоного рівня епіднебезпеки.

Попри жорсткі міри, суб’єкти господарювання, заклади освіти, перевізники продовжують ігнорувати та недотримуватися встановлених обмежень. П’ятдесят сім протоколів за статтею 44-3 КУпАП поліцейські склали відносно директорів закладів освіти за неприпинення роботи шкіл і дитячих садочків. 28 – на водіїв та перевізників за здійснення пасажирських перевезень. 13 – відносно власників закладів громадського харчування за неприпинення роботи.

Також найчастіші порушення, які фіксують правоохоронці: це перебування відвідувачів в громадських закладах, магазинах без засобів індивідуального захисту, а також самі продавці нехтують масками.

Такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень і на посадових осіб – від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень.

– Ситуація в області залишається напруженою, кількість хворих зростає, лікарні переповнені. З 14 вересня ще два райони Тернопільщини – Заліщицький і Збаразький  – віднесені до найвищого рівня небезпеки – “червоної” зони, – зазначає заступник начальника ГУНП в області Михайло Білецький. – Правоохоронці продовжують посилено працювати та притягувати  порушників до адмінвідповідальності. Лише неухильне дотримання норм адаптивного карантину допоможе стабілізувати ситуацію в області та вийти з негативної зони.

В районах працюють мобільні групи у складі поліцейських, фахівців Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів,  представників місцевого самоврядування, які контролюють виконання карантинного режиму.

Нагадаємо,  у «червоній» зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.  «Помаранчева» зона (+ обмеження «жовтої», “зеленої”) забороняє: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; роботу спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів.

Правоохоронці просять з розумінням поставитися до встановлених правил і дотримуватися їх, аби запобігти поширенню небезпечного захворювання.

Перейти до панелі інструментів