25.04.2024
Здоров’я Місто Новини

Поки на директорів шкіл Тернополя складають протоколи, навчальні заклади інших “червоних” зон області пішли на дистанційне навчання

Усі навчальні заклади у районах «червоної» епідемічної зони, крім міста Тернополя, виконали рішення державної, регіональної та місцевих комісії ТЕБ та НС та перейшли на дистанційне навчання. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської облдержадміністрації. А це 243 заклади освіти, де з 7 вересня навчання відбувається онлайн.

Як зазначила начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, припинити навчання з понеділка мали заклади загальної середньої освіти та інші заклади освіти, до яких відносяться дошкільні навчальні заклади та позашкільні навчальні заклади.

– Якщо говорити про місто Тернопіль, яке перебуває у «червоній зоні», навчальний процес відбувається у закладах загальної середньої освіти, дошкільних закладах та позашкільних. В даному випадку керівники опираються на рішення міської комісії ТЕБ та НС, – пояснила Хома.

Крім того чиновниця зазначила: на дистанційне навчання також перейшли і ряд закладів “помаранчевої” зони нашої області. Мова йде про випадки, коли або у педагогів закладу, або в учнів підтвердили коронавірус.

В ОДА також нагадали: безпосередню відповідальність за дотримання норм навчання в тій чи іншій епідемічній зоні несе керівник навчального закладу.

Тим часом у Тернополі сьогодні вранці відбувся рейд школами. Поліцейські почали складати протоколи на директорів навчальних закладів, які не перейшли на дистанційну форму та надалі приймають учнів і проводять уроки.

Нагадаємо, з понеділка, 7 вересня, до “червоної” карантинної зони увійшли міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області.

До “помаранчевої”: місто Кременець, Борщівський, Заліщицький, Збаразький, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Підволочиський, Підгаєцький та Шумський райони Тернопільської області.

Епідемічні зони діятимуть 14 днів.

Перейти до панелі інструментів