29.03.2024
Здоров’я Новини

На Тернопільщині у 6-ти школах третина педпрацівників захворіла на ковід

У шести навчальних закладах містечка майже третині педагогів підхопили коронавірусну хворобу. Про це у фейсбуці повідомив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

“На сьогодні маємо інформацію, що у шести закладах освіти області майже третина педагогічних працівників перебувають на лікуванні з діагнозом COVID-19, що спричиняє труднощі в організації освітнього процесу”, – йдеться у дописі.

Кожна школа має бути забезпечена масками у достатній кількості, а умови навчання мають відповідати вимогам МОЗ та МОН.
“Якщо виникне потреба, місцеві комісії з питань ТЕБ та НС можуть самостійно приймати рішення щодо організації навчального процесу у кожній школі окремо. Але лише в частині посилення заходів. Його приймають з врахування показників захворюваності”, – зазначив Труш.
Як повідомляє фейсбук-група Коропець-інфо, в них, зокрема, якраз склалася така ситуація.
“Вже відомо, що навчання в Коропецькій ЗОШ на 14 наступних днів буде проходити в онлайн-формі, оскільки є випадки позитивних тестувань серед працівників школи”, – повідомляють там.
Медики селища інформацію підтверджують.
“На даний час взяли 355 мазків, опрацювали 278, позитивних 60! Закликаю всіх до взаємоповаги та розуміння! Ніхто з хворих на COVID19 не може залишати місце самоізоляції, так як може бути джерелом інфікування для навколишніх!”, – коментує у соцмережі лікарка амбулаторії первинної медичної допомоги Коропця Ольга Андрущак.
Перейти до панелі інструментів