28.03.2024
Новини

Тернополянин ініціює створення ставу у парку Національного відродження

Створити став у руслі річки Рудка, пропонує мерії житель багатоквартирного будинку на бульварі Данила Галицького Анатолій Кулик. Петицію про це він створив на сайті електронних петицій Тернополя.

Люди хочуть, аби облаштували не зони відпочинку не лише у центрі міста і готові скластися на на це по 1000 гривень – запевняє автор. Назвати став пропонує на честь річки – Рудкий.

“Ми мешканці багатоквартирного будинку з чотирьох корпусів, восьми під’їздів та 144 квартир, бульвар Данила Галицького, дім 5, м. Тернопіль, 46013, просимо вашої допомоги.
Наша головна мета – благоустрій східної частини міста Тернопіль. Ми гарантуємо фінансову участь у розмірі 1000грн.
Пропонуємо для мешканці багатоквартирних будинків східної частини міста Тернопіль, створити громадський став «Рудкий» по руслу річки Рудка, схему додаємо. Просимо став обладнати для культурного відпочинку інфраструктурою на зразок набережної Тернопільського ставу та Гідропарку. Бажаємо щодня спостерігати екосистему парку «Національного відродження» популяції тварин, птахів і риб.” – йдеться у петиції.

Люди бачать, що міська мерія спрямовую всі кошти на облаштування культурного відпочинку у парк Шевченка Тараса на березі Тернопільського ставу – це західна частина міста відносно центру. Для мешканців протилежної частини міста Східного масиву – це надзвичайно далеко.

“Швидкі темпи урбанізації населення тернопільської області у місто Тернопіль, в 2020 році утворили транспортні пробки. Ми мешканці східної частини міста не можемо швидко і зручно скористатися засобами культурного відпочинку у західній частині міста. Найближча водойма для відпочинку знаходиться на відстані 3,5км. від нас – це дуже далеко і не логічно.
Ми будемо дуже вдячні кожному, хто прислухається до нашої пропозиції.” – пишуть жителі будинку.

Поки петиція набрала 10 голосів з необхідних 300. Втім залишилося ще 24 дні.

Перейти до панелі інструментів