29.03.2024
Здоров’я Новини

“Тенденції небезпечні”: на Тернопільщині від коронавірусу люди вмирають вже частіше, ніж раз на два дні

Якщо ситуація із коронавірусом буде розвиватися такими темпами, як зараз, навчальний рік у школах та вишах може не розпочатися. Втім, шанси втриматися у “жовтій” зоні та не зазнати значних обмежень – є.

Про це під час засіданні тернопільського міського оперативного штабу для боротьби із коронавірусом повідомив представник лабораторного центру, лікар епідеміолог Володимир Паничев.

“Три останні дні ситуація ускладнюється. В останні дні ми сягнули цифр, яких ще не сягали 96, 97 та 85 лабораторно підтверджених випадків. До цього ми максимум сягали 71.  За два тижні збільшилася смертей – тепер їх 10 за 14 днів. Тобто частіше, ніж кожних два дні, гинули люди. Змінилася структура летальних випадків. Вперше зареєстрована смерть чоловіка у віці 36 років. Причому без будь-якої супутньої патології. Це свідчить про ускладнення епідситуації та перебігу захворюваності.” – зауважив епідеміолог.

З його слів, небезпечною є тенденція, що більше 65% захворілих – люди активного віку. І збільшується відсоток хворих серед дітей.

“Збільшується кількість постраждалих від спалахів інфекції. Зареєстрований найбільший спалах, в результаті якого захворіли  64  людини. Якщо продовжаться такі тенденції, у нас виникне питання щодо роботи закладів освіти. Не виключаю, що будуть введені різкі обмеження для загальноосвітніх шкіл. Але якщо ми залишимося у жовтій зоні, у нас є перспектива розпочати навчальний рік та зберегти неважкі обмеження,” – окреслив перспективи Володимир Паничев.

 

Також лікар закликає усіх максимально дотримуватися правил, які зменшують ризик розповсюдження інфекції. А структури, які відповідають за контроль, – старанніше його здійснювати.

 

Перейти до панелі інструментів