27.04.2024
Культура Новини Файні люди

Хто і чому вирішив спалити картини відомого художника з Тернопільщини

Картини художника з Тернопільщини Олега Шупляка згадує у своєму романі американська авторка бестселлерів Таррін Фішер. Про це митець повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

“У романі американської письменниці Tarryn Fisher «Mud Vein» (2014) згадано серію картин «Двовзори» Олега Шупляка. За сюжетом роману дівчина та чоловік викрадені невідомою особою для психологічного експерименту. Вони ізольовані в будинку-тюрмі десь серед вічної мерзлоти на багато місяців. В будинку великий запас їжі та необхідних речей, але коли закінчується пальне, заручники, щоб не замерзнути, вимушені спалювати меблі, книги і о, боже! репродукції картин О. Шупляка, якими оформлена оселя”, – йдеться у дописі.

Дуже тішить, що картини спалили в останню чергу, коли вже були спалено все, що горить, і під загрозою смерті, додає художник. Також він дякує письменниці за книгу і чекає на її екранізацію.

“Thanks to @Tarryn Fisher for her book and we are waiting to the film adaptation”, – написав Олег Шупляк.

Олег Шупляк – Бережанський художник, знаний в Україні та світі. Він володіє унікальним художнім прийомом оптичної ілюзії. Картини, виконані у цій техніці, – із подвійним змістом. Широку популярність здобула його серія «Двовзори» – авторська назва картин-ілюзій. Персональні виставки робіт художника були представлені у Франції, Таїланді, Іспанії, Португалії, Польщі, Данії, Англії, Угорщині та інших країнах світу.

Фото: архів Олега Шупляка

Перейти до панелі інструментів