19.03.2024
Новини Оперативно

П’яними у воду не лізьте: у поліції розповіли обставини загибелі чоловіка на ставку у Хоросткові

7 серпня, близько 21 години на лінію «102» надійшло повідомлення від жительки Тереболянського району. Заявниця розповіла, що її чоловік з яким вони відпочивали на ставку, що у Хоросткові потонув, повідомляє відділ комунікації поліції в Тернопільській області.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та рятувальники. Чоловіка 1985 року народження водолазам вдалося дістати з дна водойми вже наступного дня. Тіло потопельника направили для проведення судово-медичної експертизи. Чоловік був у нетверезому стані, повідомляють у відділі комунікації. Він був жителем с. Говилів Теребовлянського району.

Правоохоронці розповідають, основними причинами загибелі людей на воді є купання у нетверезому стані та вибір необладнаних пляжів без рятувальних постів, із необстеженим водолазами дном, де багато водоростей, корчів та валунів.

 «П’яні» купання посідають першу сходинку у сумному антирейтингу причин загибелі жителів області. Незважаючи на застереження родичів і друзів, громадяни пірнали у незнайомих місцях та запливали на значну глибину.

Запам’ятайте, купатися слід лише в місцях для цього пристосованих, тобто обладнаних усім необхідним для безпечного відпочинку і, в разі необхідності, надання рятувальної чи медичної допомоги.
Під час відпочинку на водних об’єктах, необхідно знати елементарні норми поведінки і беззаперечно їх виконувати:
•    не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;
•    не запливайте за буї, відчувши втому перепочиньте: переверніться на спину і підтримуйте себе на плаву легкими рухами рук;
•    потрапивши в течію не слід з нею боротися: пливіть вниз по течії під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега;
•    не губіться потрапивши у водоверть: наберіть побільше кисню в легені, якомога глибше пірнайте і потужним ривком спробуйте випірнути убік;
•    не допускайте грубих ігор під час купання;
•    не залишайте дітей без догляду;
•    обережно плавайте на надувних виробах: вітром чи течією їх може віднести далеко від берега.І пам’ятайте: паніка – головна причина усіх бід: не метушіться, а заспокойтеся і подумайте яким чином підвищити плавучість плавзасобу, що зробити аби більш впевнено триматися на воді.
Фото: управління ДСНС в Тернопільській області
Перейти до панелі інструментів