16.04.2024
Новини

У Теребовлі знову переполох, однак попередні протести дали належний результат

Вперше за 50 років трасу М-19 Доманове–Ковель–Чернівці–Тереблече у Тернопільській області повністю ремонтують. У липні почали ремонт в’їзду в місто Теребовля. І в жителів міста виникло питання, що ж буде із кілометром базальтової бруківки у центрі населеного пункту.

Як повідомляє служба автомобільних доріг у Тернопільській області, водії постійно скаржилися на горби та впадини, котрі утворилися на відрізку з бруківкою в центрі Теребовлі. У 2018 році служба автодоріг отримала кошти на поточний середній ремонт дороги М-19 на відрізку, де саме деформувалася бруківка. Мали облаштувати чотири смуги руху та вкласти два шари асфальтобетону, загальною товщиною 15 см.

“Однак, коли розпочався демонтаж каменю, деякі жителі Теребовлі почали протестувати. Люди блокували техніку підрядника та перекривали дорогу. Паралельно інша частина жителів міста наполягала на проведенні ремонту. У службу надійшли звернення від громадян. Аби зупинити протест, дорожники дали завдання підрядній організації вкласти назад демонтовану бруківку. Виділені на ремонт кошти повернули в бюджет”, – йдеться у повідомленні.

Але впродовж 2018 – 2020 років знову почались скарги на деформовану бруківку і вимагали замінити її на асфальт. Аби не було нового протесту,. у службі вирішили шукати компромісне рішення.

“Служба автомобільних доріг у Тернопільській області врахувала пропозиції і прихильників демонтажу бруківки, і противників. Після детального вивчення проблеми, наші фахівці запропонували провести у місті Теребовля капітальний ремонт 1,5-кілометрової проблемної ділянки. Бруківку перестелять на тверду бетонну основу, комунікації під дорогою перенесуть,” – повідомляють у службі автодоріг.

У службі автодоріг наголошують, що капітальний ремонт вимагає проведення окремої процедури закупівлі. Через те, що під дорогою, всупереч закону та нормам, пролягають комунікації, провести цей ремонт у 2020 році неможливо. Цьогоріч відбудеться тендер на роботи в Теребовлі. Реалізація капремонту – у 2021 році.

 

Перейти до панелі інструментів