27.04.2024
Новини

Гаражна схема роздачі земель Тернополя – уже під криміналом

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження після публікації Терміново про схему земельного дерибану, участь в якій взяли і правоохоронці

Мова про втілення нехитрої схеми, коли депутати міської ради на чолі з головою міста Сергієм Надалом надають безкоштовно невеликі земельні ділянки, скажімо, під гаражі, згодом об’єднують їх в одну велику і вже передають в обхід аукціону під комерційну забудову. Місто на даній схемі втрачає мільйони, яких потім бракує на важливі проекти, зокрема належний ремонт дворів, вирішення проблеми ставу, який перетворюється на смердюче болото, реконструкцію каналізаційно-стічної системи, без чого місто і надалі затоплюватиме після кожного ледь сильнішого дощу.

Після заяви заступника прокурора області Олександра Божка про те, що прокуратура реагує на всі матеріали, в яких йдеться про можливі правопорушення, Терміново поцікавилося, якою ж є офіційна реакція прокуратури на наш матеріал про реалізацією такої схеми.

«Оскільки наявність чи відсутність фактів перевищення службових повноважень з боку службових осіб ГУНП в Тернопільській області та Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області у матеріалах публікації можливо перевірити лише у ході розслідування кримінального провадження, то прокуратурою Тернопільської області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Про результати розслідування кримінального провадження ми обов’язково проінформуємо сайт «Терміново», – повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Перейти до панелі інструментів