29.03.2024
Новини

На Тернопільщині небайдужість поліцейського допомогла знайти малолітню, яка втекла з дому

Дитина пішла з дому після сварки з батьками і йшла узбіччям дороги, її помітив інспектор Кінологічного центру ГУНП в Тернопільській області Андрій Заяць, який їхав із Збаража у Тернопіль.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, випадок трапився у понеділок, 20 липня. Того дня у правоохоронця був вихідний.  Увечері він повертався від батьків зі Збаража  в Тернопіль. На дорозі поблизу райцентру помітив самотню дівчинку, яка йшла узбіччям. Поліцейський не залишився байдужим,  зупинився, аби з’ясувати у дитини, куди вона прямує сама та чи не потребує допомоги.

Як згодом з’ясувалося, неповнолітня пішла з дому після сварки з батьками. Дівчинку поліцейський доправив до обласного центру. Там її пошуками уже активно займалися правоохоронці, за допомогою до котрих звернулася стурбована мати.

Правоохоронця нагородили листом-подякою за сумлінне ставлення до службових обов’язків, високий професіоналізм, рішучість та оперативність при розшуку та поверненні додому безвісти зниклої дитини. 

Це вже не перший випадок, коли правоохоронець рятує людське життя. У січні 2019 року він разом зі своїм чотирилапим помічником Альфом розшукав у лісі зниклого мешканця Монастириського району. Керівництво Нацполіції краю неодноразово відзначало поліцейського за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, виявлену мужність та професіоналізм.

 

 

Перейти до панелі інструментів