29.03.2024
Місто Новини

Тернопільський ресторатор заявляє про намір оскаржувати в суді постанову уряду щодо карантину

Представники ресторанного бізнесу протестували під стінами Тернопільської облдержадміністрації 17 липня. Головна їхня вимога — дозволити роботу закладів громадського харчування після 23-ої години.

З ініціативною групою підприємців-рестораторів зустрівся перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Дем’янчук, повідомляє прес-служба ОДА.

«Ми шукаємо баланс між дотриманням протиепідемічних заходів, що гарантують безпеку життя і здоров’я громадян, та інтересами бізнесу, який є основою економіки, — зазначив Ігор Дем’янчук. — Тож у підсумку сьогоднішньої зустрічі буде підготовлено спільне звернення підприємців до головного санітарного лікаря, Державної комісії ТЕБ і НС та Кабінету Міністрів України щодо роз’яснення постанови, яка передбачає заборону роботи закладів громадського харчування у період з 23.00 до 7.00 год. Крім того, поліція має забезпечувати неухильне виконання Закону для дотримання прав та інтересів громадян. У свою чергу підприємці повинні гарантувати дотримання карантинних заходів».

Уряд мав право на таке рішення, однак постанову Кабінету Міністрів варто привести у певну відповідність, переконаний лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

«Відносно заборони роботи певних закладів з 23.00 до 7.00 розумію, чим керувалися урядовці, адже Україна поки що відноситься до «червоної зони». Це означає, що у Європі ми належимо до країн з критичним поширенням COVID-19, — наголосив Володимир Паничев. — Багато питань можна було б вирішувати на місцях, зважаючи на те, що не на всій території України ситуація з поширенням коронавірусу однакова. Варто знайти компроміс, щоб рішення про послаблення карантинних заходів можна було б приймати на регіональному рівні».

Як зазначив представник об ‘єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук, підприємці мають намір оскаржувати в суді постанову уряду.

«Ми домовилися підготувати звернення до Кабінету Міністрів України та компетентних органів про те, щоб послабити або чіткіше прописати формат цієї постанови. Водночас дану постанову підприємці оскаржуватимуть в суді. Також серед наших вимог — робота поліції повинна відбуватиму не у каральному, а інформаційному форматі», — підсумував Тарас Ковальчук.

Фото: прес-служба ОДА

Перейти до панелі інструментів