26.04.2024
Новини

БК “Тернопіль” перейшов у Суперлігу, на сезон команді потрібно 10 млн грн

Питання кількості команд-учасниць наступного сезону Суперліги Парі-Матч розглядали на виконкомі Федерації баскетболу України 23 червня.

“Наразі бажання приєднатись до команд елітного дивізіону виявляють кращі команди минулого сезону Вищої ліги — представники Групи 2 Тернопіль-ТНЕУ (переможець групового раунду) та БК Рівне, який посів друге місце. Дедлайн прийому заявок встановлено 10 липня — до цієї дати клуби мають підтвердити готовність грати в Суперлізі. При цьому до головного дивізіону буде допущено лише один клуб. Якщо вимоги по підвищенню в класі виконають та фінансові гарантії нададуть обидва клуби, учасником наступного сезону Суперліги стане Тернопіль-ТНЕУ, як команда з вищим рейтингом за підсумками минулого сезону”, – йдеться у повідомлення на офіційному сайті ФБУ.

Президент клубу “Тернопіль” Ігор Комендат у інтерв’ю “Новій тернопільській газеті” розповів про перспективи команди.

– Я наприкінці тижня переговорив з президентом ФБУ Михайлом Бродським. Вони задоволені наданими фінансовими гарантіями, отож, наступного сезону БК Тернопіль гратиме у Суперлізі, – сказав Комендат.

За його словами, найпроблемнішим поки що залишається склад команди, оскільки дехто з гравців перетворилися на справжніх зірок, які клубу уже не по кишені.

– Та будемо вирішувати цю проблему, – зазначив президент клубу. – Уже ведемо перемовини з агентами кількох легіонерів із США, Сербії та Хорватії. Про конкретні прізвища, звісно, ще поки що рано говорити, адже відповідний ростер тільки починаємо складати. Повернеться з відпустки головний тренер Дмитро Забірченко, тоді вже узгодимо тих, кого плануємо переглядати.
Ми будемо дуже акуратно і точково підходити до селекції, адже перегляд, наприклад, легіонерів із США — досить вартісна річ. Необхідно забезпечити квитки на переліт, приїзд і розміщення на оглядинах. Плюс гравці з Америки часто невиправдано амбітні, що може зашкодити команді.

Чемпіонат розпочинається у жовтні, тому до середини серпня планують зібрати до 90% складу команди і розпочати тренувальні збори. Після цього підсилюватимуть хіба що окремі позиції.

– Ну, й ті ж американці, можливо, під’їдуть трішки пізніше, – додає Ігор Комендат. – Ми розглядаємо мінімальний бюджет — 10 мільйонів гривень.

Минулий сезон БК Тернопіль провів у Вищій лізі чемпіонату України. Після тридцяти зіграних матчів команда лідирувала в групі 2, маючи 25 перемог. Саме БК Тернопіль був одним із фаворитів загального плей-оф Вищої ліги. Однак через коронавірусний карантин чемпіонат дочасно завершили.

Перейти до панелі інструментів