29.03.2024
Новини

Тернополянам пропонують за 147 гривень дізнатися, чи є в них імунітет від коронавірусу

Відтепер у вірусологічній лабораторії ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України” можна здати аналіз на наявність чи відсутність антитіл до коронавірусу.

Як повідомляє лабораторний центр, у вірусологічній лабораторії можна пройти аналіз на виявлення антитіл IgM та IgG. Тестування відбуваються методом імуноферментного аналізу (ІФА). Даний метод має високу чутливість і специфічність, яка становить 95% і вище.

“В час пандемії COVID-19 проходити тестування на наявність і рівень специфічних імуноглобулінів вкрай важливо, адже це дозволить виявити чи є імунітет до нового коронавірусу.
Вартість – 147,06 грн. за одне дослідження”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, після потрапляння вірусу в організм, імунна система людини починає виробляти специфічні антитіла (Ig – імуноглобуліни). Вони є важливим фактором захисту імунної системи від інфекції, а виявлення антитіл різних класів в крові людини дозволяє визначити стадію розвитку інфекції. Так, пройшовши тест на виявлення антитіл, можна дізнатися, що людина перехворіла на коронавірус або ж хвора в даний момент. Найчастіше в крові визначають рівень антитіл класу G (IgG) і М (IgM).

 

Перейти до панелі інструментів