24.04.2024
Новини Оперативно

Наслідки паводку на Тернопільщині: підтоплені будинки, знищенні угіддя та евакуйовані люди (фото)

Внаслідок проходження паводкової хвилі по річці Дністер постраждав 21 населений пункт у чотирьох районах області: Монастириський, Бучацький, Заліщицький та Борщівський.

Як повідомляє управління ДСНС в Тернопільській області, у семи насаелених пунктах підтоплено 122 будівлі. З них 53 житлових, 68 господарських будинки та Обласний дитячо-комунального санаторій в Заліщиках.

Затоплено 738 га сільськогосподарських угідь в 20 населених пунктах, в тому числі 265 приватних присадибних ділянки. Залишилися люди і без питтєвої води, оскільки затоплено 73 колодязя.

З небезпечної зони трьох населених пунктів Монастириського району та села Устечко Заліщицького району відселено 184 осіб.

Впродовж 26 червня: відкачано води з 1 будинку та 11 колодязів, з присадибних ділянок відкачано 68 м.куб. води, підвезено 1,9 тонн питної води.

Для ліквідації наслідків підтоплень в період з 24 по 26 червня від Управління залучалось 14 од. техніки та 52 чол. о/с. Також організували роботу мобільних оперативних груп, допомогли органам місцевого самоврядування із відселенням громадян. Забезпечено прогнозування та постійний моніторинг гідрологічної обстановки та наслідків проходження паводкової хвилі. Сформовано зведений загін Управління ДСНС України у Тернопільській області в кількості 32 чоловік, 7 од. техніки та 11од. засобів малої механізації, у тому числі трьох човнів.

Перейти до панелі інструментів