18.04.2024
Новини

Заступника начальника поліції Тернопільщини відсторонили від посади через фінансові махінації

Зступнику начальника Головного управління Нацполіції у Тернопільській області обрано запобіжний захід у виді 168 тис. грн застави. Також, правоохоронця відсторонено від посади. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Нагадаємо, у 2018 році правоохоронець уклав з одним із київських підприємств два договори про надання послуг з оновлення та технічної підтримки програмного забезпечення. Проте він вніс неправдиві відомості до актів приймання послуг. На підставі підроблених документів, столичне підприємство незаконно отримало кошти з бюджету. Таким чином посадовець вчинив розтрату на загальну суму 396 тис. грн.

В результаті проведених експертиз встановлено, що послуги з оновлення та супроводу програмного забезпечення не надавалися. Триває розслідування за ч. 2, ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).

Примітка

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Перейти до панелі інструментів