29.03.2024
Новини

На Тернопільщині судитимуть трьох поліцейських, які побили заявника

Трьох працівників поліції, які наприкінці вересня 2019 року, побили чоловіка, який їх і викликав, уже відсторонили від роботи. На них чекає суд.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області, до суду скеруали обвинувальний акт за ч. 2 ст.365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) щодо трьох працівників поліції.

За версією слідства, наприкінці вересня 2019 року працівники поліції прибули на виклик до одного з ресторанів м. Тернополя для перевірки повідомлення про побиття громадянина.

На місці події правоохоронці, без будь-яких на те підстав, застосували до заявника спецзасіб кайданки, після чого нанесли йому численні удари руками і ногами по тілу, спричинивши потерпілому фізичний біль та тілесні ушкодження.

На даний час усі обвинувачені відсторонені від своїх посад. Розслідування завершено.

Примітка

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Перейти до панелі інструментів