20.04.2024
Вибори-2020 Новини Політика

Місцеві вибори 2020: бути чи не бути

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд готується до проведення місцевих виборів в жовтні, поки підстав для їх скасування немає. Хоча нещодавно він же заявляв, якщо будуть підстави в Україні для запровадження тотального карантинного обмеження, то, напевно, ці вибори таки перенесуть.

Як повідомляє “УНІАН” із посиланням на телеканал “Перший західний”, Шмигаль зазначив, що наразі уряд не бачить причин і можливостей для перенесення місцевих виборів. І він наполягає на тому, що вони будуть. З іншого боку, продовжив він, епідемічна ситуація в усьому світі непрогнозована, не можна виключати жодних сценаріїв.

“Ймовірність, що в нашому житті будуть зміни, в тому числі пов’язані з виборами, існує. Жоден уряд у світі на сьогодні не прогнозує довше, ніж на 100 днів. Але сьогодні ми повноцінно готуємося до виборів, кошти виділені, з Центральною виборчою комісією ми постійно працюємо”, – сказав він.

Місцеві вибори в Україні повинні пройти 25 жовтня. Рішення про проведення виборів Верховна Рада має ухвалити не пізніше, ніж за 90 днів до дня голосування. Виборчий процес розпочинається за 50 днів до виборів. За даними Центральної виборчої комісії, на проведення виборів необхідно 2,252 млрд грн, тоді як в бюджеті на виборчий процес заплановано 1 млрд грн. ЦВК закликала уряд і парламент передбачити додаткове фінансування у розмірі 1,252 млрд грн.

Перейти до панелі інструментів