19.03.2024
Новини

На Тернопільщині посилили карантин навіть у благополучному щодо COVID районі

Рішення про часткове припинення дії адаптивного карантину у Гусятинському районі прийняли 17 червня на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС в Гусятинській райдержадміністрації. Хоча, згідно із статистикою обласного лабораторного центру, у районі станом на 18 червня зафіксували лише 20 випадків захворювання, 17 з них – одужало.

Як повідомляє прес-служба Гусятинської райдержадміністрації,  за результатами засідання комісії у районі вирішили заборонити роботу спортивних груп, секцій, фітнес-центрів у закритих приміщеннях, перевезення пасажирів при перевищенні числа посадкових місць. Закриють і ті заклади торгівлі, ТРЦ, які не можуть забезпечити розмежування потоків відвідувачів (на вхід та вихід) з урахуванням корисної площі 10 м кв. на 1 особу.

Заборонено обслуговувати клієнтів у приміщеннях закладів громадського харчування, крім випадків надання послуг на відкритих майданчиках, з дотриманням усіх санітарних вимог.

Не може також відвідувати заклади освіти, крім участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “КРОК”.

Заборонені масові заходи, за винятком зовнішнього незалежного оцінювання, та пов’язані з діяльністю об’єктів критичної інфраструктури.

Також йдетьс про заборону планової госпіталізацію в лікарнях реабілітації. Водночас обмежили планову госпіталізацію, забезпечивши жорстку вимогу щодо її можливості, лише за умови загрози погіршення стану здоров’я людини, що визначається 3 консиліумом, а також припинити проведення профілактичних медоглядів, крім військово-лікарських комісій.

Фото: Андрій Бондаренко

Перейти до панелі інструментів