28.03.2024
Новини

Тернопільщина опинилася у трійці аутсайдерів урядового рейтингу якості боротьби з коронавірусом

На офіційному сайті уряду опублікували рейтинг ОДА за виконанням заходів по боротьбі з епідемією коронавірусу. Тернопільщина – одна з найгірших.

Кабінет Міністрів України здійснив перевірку обласних державних адміністрацій на предмет виконання рішень Уряду та прем’єр-міністра України щодо запобігання поширенню на території України COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Як повідомила заступниця міністра розвитку громад та територій Анна Коваленко, за результатами перевірки на основі сумарної оцінки виконання доручень склали рейтинг облдержадміністрацій. Всі області оцінювалися за п’ятибальною шкалою по семи показниках. 

Зокрема, моніторили виконання таких рішень уряду, як дотримання режиму в’їзду-виїзду з областей, ситуацію з забезпеченням обсервації, ситуацію в лікарнях стосовно виплат зарплат, соціальний захист під час карантину.

Також проводили моніторинг виконання таких рішень прем’єр-міністра, як відповідність рішень місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з рішенням Державної комісії та регіональних комісій ТЕБ та НС. Перевіряли організацію та проведення дезінфекційних заходів в регіонах та забезпечення ПЛР тестування населення на коронавірус.

Максимальна оцінка, яку могла отримати область, загалом складала 35 балів. В результаті оцінювання перша п’ятірка областей мала такий вигляд:

Луганська – 31 бал

Хмельницька – 27 балів

Харківська – 25 балів

Дніпропетровська – 25 балів

Київська – 25 балів

Нижню п’ятірку в свою чергу склали:

Чернігівська – 15 балів

Волинська – 15 балів

Тернопільська – 15 балів

Запорізька – 14 балів

Львівська – 13 балів.

Нагадаємо, Терміново уже повідомляло про незрозуміло як нараховані і запізно виплачені медикам області доплати за роботу з хворими на коронавірус, а також скандал на Кременеччині, який продемонстрував, що чиновникам бракує злагодженості та вмінь роботи у нестандартних ситуаціях.

Фото: wikimapia

 

Перейти до панелі інструментів