27.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині посилять карантин: можуть знову обмежити роботу спортзалів, ТЦ та ресторанів

На Тернопільщині рекомендують посилити карантинні заходи у зв’язку зі збільшенням захворюваності на COVID-19.

Питання посилення карантину розглядали під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тернопільської ОДА.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, за підсумками засідання, прийняли рішення рекомендувати місцевим комісіям ТЕБ та НС у Заліщицькому, Збаразькому, Козівському, Лановецькому, Тернопільському, Шумському районах і Тернополі посилити карантинні заходи. Під час засідання зазначалося, що Тернопільщина цього тижня не увійшла в зону адаптивного карантину через перевищення показника інцидентності COVID-19 у 6-ти районах області і обласному центрі.

“У зв’язку з цим прийнято рішення рекомендувати місцевим комісіям ТЕБ та НС заборонити масові зібрання, а також роботу спортивних груп, секцій, фітнес центрів у закритих приміщеннях; перевезення пасажирів при перевищенні посадкових місць; роботу закладів торгівлі, ТРЦ, якщо вони не можуть розмежувати потоки відвідувачів; обслуговування клієнтів у приміщеннях закладів громадського харчування – дозволено літні майданчики зі збереженням усіх санітарних норм”, – йдеться у повідомленні.

Аби зменшити динаміку захворюваності, усім слід дотримуватися карантинного режиму та менше відвідувати громадські місця. Не варто забувати про засоби індивідуального захисту та регулярну обробку рук дезінфекторами.

– На сьогодні 73 пацієнти, у яких діагностували COVID-19, знаходяться на стаціонарі. З них 19 – перебувають у важкому стані й підключені до апаратів ШВЛ або кисневих концентраторів. Найбільше хворих у 6-ти перелічених районах і місті Тернопіль. Тому різко збільшилась потреба надання допомоги важкохворим. Ми бачимо, що жителі області ігнорують карантинні заходи, проводять масові святкування, що призводить до радикального погіршення епідситуації в регіонах, – підкреслив начальник управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук.

Фото: Рівненські новини

Перейти до панелі інструментів