28.03.2024
Новини Оперативно

Затримали зловмисників, які викрали 18-річного жителя Тернопільщини і вимагали за нього викуп

Два жителі Івано-Франківська та житель Тлумаччини незаконно утримували жителя Тернопільщини і вимагали у його батьків викуп. Зловмисників затримали, їм інкримінують дві статті Кримінального кодексу України, згідно з якими молодикам загрожує до семи років позбавлення волі. 

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини. Про те, що їхнього 18-річного сина побили та незаконно утримують у квартирі, в поліцію повідомили батьки хлопця.

– Батьки повідомили, що за їхнього сина зловмисники вимагають викуп у сумі 60 тисяч гривень, в іншому випадку вони звернуться у правоохоронні органи і розкажуть про нібито незаконну діяльність хлопця, – повідомляють в поліції. – Під час проведених невідкладно оперативно – розшукових заходів поліцейські затримали трьох зловмисників під час того, як батьки молодика передавали їм кошти.

Зловмисників, віком 19, 21, 22-років затримано у порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), а також за ч. 2 ст. 189 ККУ (Вимагання вчинене за попередньою змовою групою осіб). Наразі вирішується питання про обрання судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Проводиться слідство.

Перейти до панелі інструментів