28.03.2024
Новини

Тернопільська “Нива” повертається до Першої ліги

Футбольний клуб “Нива” Тернопіль виборов путівку у Першу лігу за підсумками сезону 2019/20 років. 

Про це повідомляє прес-служба футбольного клубу “Нива” Тернопіль. Рішення прийняли на Конференції ПФЛ, що відбулася 11 червня на столичному НСК “Олімпійський”.

Клуби Другої ліги більшістю вирішили зупинити проведення поточного сезону. Щодо Першої ліги, то її учасники більшість голосів віддали за продовження сезону.

Крім цього розглянули питання щодо обміну між лігами. По дві команди з Груп А та Б напряму підвищаться у класі. А команди, що посіли 3-ті місця, зіграють перехідні матчі з клубами Першої ліги, які за підсумками сезону посядуть 15-те та 16-те місце. У сезоні 2020/21 Першу лігу розширять до 18-ти учасників.

Рішення позачергової Конференції ПФЛ офіційно затвердив і Виконком УАФ. За результатами засідання Виконком УАФ ухвалив рішення про дострокове завершення чемпіонату України з футболу серед команд клубів другої ліги сезону-2019/2020. Визначили підсумковий розподіл місць у турнірній таблиці груп “А” та “Б” другої ліги за підсумками зіграних двох кіл чемпіонату України з футболу серед команд клубів другої ліги сезону-2019/2020.

Також визначили команди, які посіли перші та другі місця другої ліги (групи “А” та “Б”) за підсумками зіграних двох кіл чемпіонату України з футболу серед команд клубів другої ліги сезону-2019/2020, як такі, що переходять до першої ліги за умови наявності атестата, який надає право участі у змаганнях серед команд клубів першої ліги.

Чемпіонат України з футболу серед команд клубів першої ліги сезону-2019/2020 поновити у форматі згідно з Регламентом змагань ПФЛ із загальною кількістю учасників до 200 осіб за умови дотримання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів, встановлених постановою головного державного санітарного лікаря України № 27 від 26.05.2020 “Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час організації та проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19”.

Нагадаємо, що “Нива” завершила сезон 2019/20 на першому місці у Групі А, набравши 41 очко.

У найближчий четвер відбудеться розширена зустріч керівництва, тренерського штабу та гравців “Ниви” на якій обговорять підготовчі плани перед стартом у Першій лізі. Орієнтовна дата початку нового сезону — кінець серпня — початок вересня.

Фото: Facebook  ФК “Нива” Тернопіль

Перейти до панелі інструментів