25.04.2024
Новини

Помер відомий художник з Тернопільщини

На 76-ому році життя відійшов у вічність відомий художник з Кременеччини Ніл Зварунчик. Не стало митця уночі 12 червня, повідомляють у Кременецькій міській раді.

” У Кременці та далеко за межами Ніла Зварунчика знали не лише як митця, а й як щиру, товариську, веселу людину. Розділяємо тугу та біль втрати із родиною, друзями та колегами по творчому цеху. Щиро співчуваємо втраті. Нехай Господь прийме душу Ніла Григоровича у свої лагідні обійми”, – йдеться на сайті Кременецької міськради.

Як повідомляють на сторінці “Типовий Кременець” у соцмережі Фейсбук, Ніл Зварунчик боровся із важким захворюванням, помер у Кременці у своїй хаті.

Ніл Зварунчик – майстер різьблення на дереві, кераміст, живописець, скульптор.  Лауреат Міжнародного конкурсу «Сувенір другу» (1979), учасник мистецького гурту “Гладущик”, народний майстер живопису (2002). Картини художника відомі чи не в усьому світі. Його роботи зберігаються у приватних колекціях Києва, Львова, Сімферополя, Варшави, Жешова, Кракова, Катовіце (Польща), Москви, Вологди, Оренбурга (Росія), а також у Канаді, Австралії, Аргентині, Ізраїлі, Італії, Монголії, Кореї, Ірландії. Зварунчик автор скульптур міського парку у Кременці, меморіальних таблиць, оформив музей у школі Шумського району у с. Вілія.

Колектив інтернет-видання Терміново щиро співчуває рідним, друзям та колегам митця… Вічна йому пам’ять…

Головне фото: irp.te.ua

Перейти до панелі інструментів