18.04.2024
Новини

Обережно, нова схема: як у жителів Тернопільщини шахраї виманили аж 1,5 млн грн

Двох братів з Тернопільщини і Львівщини підозрюють у шахрайстві. Чоловіки втирались у довіру заможних громадян, представляючись підприємцями та позичали гроші для ведення бізнесу.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, за даними слідства, два брати, впродовж 2018-2019 років, шляхом обману, заволоділи понад 1,5 млн грн довірливих тернополян. Шахраї втирались у довіру заможних громадян, представляючись підприємцями у сфері заготівлі та збуту вторинної сировини, позичали у нових знайомих гроші для ведення бізнесу. Спочатку вони віддавали обумовлену суму, а далі, отримуючи більші кошти, їх привласнювали. Наразі до правоохоронців звернулись 5 тернополян із заявами про шахрайські дії підозрюваних. Встановлюються й інші потерпілі у справі.

Чоловікам оголосили підозру заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайстві), за попередньою змовою групою осіб, в тому числі повторно, вчинене у великих та особливо великих розмірах (ч. 2, ч. 3, ч.4 ст. 190 КК України).

Слідчі звернулись до суду із клопотанням про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: Главком

Перейти до панелі інструментів