25.04.2024
Новини

Нові інфіковані коронавірусом в Чорткові, які опинилися поза статистикою лабцентру, заразилися на Буковині

Два нових випадки захворювання на COVID зафіксували в Чорткові 1 червня. “Терміново” в обласному лабораторному центрі пояснили, що в ранкову статистику вони не потрапили, оскільки були підтверджені після 22.00.

Як повідомляє Чортків.City, люди інфікувалися від свого родича з Чернівецької області, де, як відомо, ситуація з COVID-19 досі залишається складною.

– Особливих  підстав для хвилювання мешканців району немає, оскільки маємо справу з привізним випадком, –  каже завідувач відідленя епідеміологічних досліджень Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» Олег Голінатий.

Також він додав, що в інфікованих спостерігається легка симптоматика захворювання, наближена до застуди. Вони перебувають на самоізоляції вдома. Тим часом медики визначають коло контактних осіб, аби відібрати зразки для лабораторного дослідження. Проводитиметься дезінфекція домашнього вогнища.

Майже місяць – від 5 травня до вчорашнього дня –  на Чортківщині не фіксувалося нових випадків інфікування COVID-19.

Нагадаємо, що раніше 53 особи з нашого району та міста були вражені коронавірусною інфекцією. На даний час усі вони одужали.

Фото: Укрінформ

Перейти до панелі інструментів