19.04.2024
Новини

На Тернопільщині відновлять навчання у вишах та професійно-технічних закладах

Рішення щодо часткового відновлення в області освітнього процесу прийняли під час позачергового засідання комісії ТЕБ та НС.

Як повідомила начальниця управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома, з 1 червня свою діяльність відновлять заклади професійної освіти, передфахової вищої освіти та вищі навчальні заклади.

– Це стосується лише тих курсів, які вже завершують навчання, — каже Ольга Хома. – При цьому обов’язково повинні бути дотримані всі епідеміологічні вимоги. Проте на території області є два райони, у яких навчання не відновлять. Це Кременеччина та Шумщина, де досі спостерігається несприятлива епідеміологічна ситуація. 

Йдеться про Почаївське вище професійне училище, Кременецький ліцей, Білокриницький лісотехнічний коледж та гуманітарну  академію на Кременеччині, а також Шумське вище профучилище.

Відвідування занять у випускних групах відбуватиметься в групах не більше 10 осіб. Відбудуться професійно-практичні підготовки, державні кваліфікаційні атестації, а також підготовчі заходи до практики на виробництві. Крім того, пройдуть планові атестації для подальшого отримання документів про професійну, фахову передвищу та вищу освіту. Заплановані й публічні захисти наукових досягнень у формі дисертацій,  зазначила Ольга Хома.

Фото: osvita.ua

Перейти до панелі інструментів