28.03.2024
Новини

Чому вболівальникам пощастило, що фінал Кубку України проведуть не в Тернополі

Українська асоціація футболу вирішила перенести проведення цьогорічного фіналу Кубка із Тернополя у Львів. Пояснили це начебто складною епідеміологічною ситуацією в Тернополі, хоча насправді у Львові вона значно складніша. Чим саме керувалися футбольні функціонери залишається загадкою.

У Тернопільській міській раді кажуть, поки що не отримували жодних офіційних повідомлень про перенесення фіналу у інше місто. Голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик ж запевняє, що зміна місця проведення матчу лише зіграла на руку місцевим вболівальникам і зекономила їм нерви, адже на стадіон глядачів і так би не пустили. 

– Тернопіль готувався до матчу, хотіли, щоб це було свято для тернопільських вболівальників, це мала бути справді історична подія для нашого міста, – зазначає Тарас Юрик. – Але уявіть: приїжджає в Тернопіль “Динамо” вперше за довгий період і жоден тернополянин не має права відвідати цей матч. Я вважаю, це був би злочин по відношенню до вболівальників, якби “Динамо” приїхало в Тернопіль, а ми дивимось матч по телебаченню. 

Як пояснює Тарас Юрик, у випадку проведення фіналу Кубка в Тернополі, наше місто змогло б отримати право на наступне проведення такого матчу не раніше, ніж через 10-12 років. 

– Тому не має значення, де проходитиме матч, якщо його транслюватимуть виключно на телебаченні і без присутності глядачів, – каже голова обласного відділення ФФУ. – Я запропонував: якщо цьогорічний фінал переносять у Львів, тоді залишити за Тернополем право на проведення фіналу Кубка 2021-го року.  

За словами Тараса Юрика, з місцем проведення наступного фіналу виконавчий комітет УАФ визначиться, можливо, на початку вересня. За словами Юрика, ідею провести фінал в Тернополі наступного року підтримують голови інших регіональних федерацій.

– Така ж позиція і в президента УФФ Андрія Павелка. Він визнає, що Тернопіль справді зробив чимало, щоб провести цей матч, – запевняє Юрик.

Нагадаємо, виконавчий комітет УАФ вирішив провести фінальний матч Кубку України з футболу 8 липня 2020 року у Львові на стадіоні “Арена Львів” із загальною кількістю учасників до 200 осіб за умови дотримання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів. Йдеться лише про команди та персонал, який обслуговуватиме матч. 

Фото: zaxid

Перейти до панелі інструментів