28.03.2024
Новини

У травні для населення вартість газу знизили на 21%

Ціна на природній газ для потреб населення та релігійних організацій, у травні знизилась до 2,3 грн за кубометр без ПДВ. Це на 21% менше у порівнянні з квітнем 2020 року, повідомляє “Газпостач”.

– У травні 2020 року ціна на природний газ для потреб населення та релігійних організацій становитиме 2,95 грн за м. куб. , – розповідає директор компанії “Газпостач” Віталій Бобрівець. – Нагадуємо, що  ціну природного газу вказано без урахування тарифу на послуги розподілу природного газу для ПрАТ “Тернопільміськгаз”, який буде оплачуватися згідно окремої квитанції, наданої газорозподільним підприємством.

Як повідомляє “Газпостач”, світова економічна криза викликала рекордне падіння цін на всі види енергоносіїв, у тому числі – на природний газ. За даними аналітиків НАК «Нафтогаз України», у травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років. В Україні на ціну додатково тисне високий рівень заповнення підземних сховищ газу, де через ґрунтовну підготовку до попереднього опалювального сезону та теплу зиму накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою.

Загалом, з початку року ціна ПСО знизилась на 51% ,  у порівнянні з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу сягнуло 62%.

Фото: Українська енергетика

Перейти до панелі інструментів