29.03.2024
Новини

МОЗ відмовив у пом’якшенні карантину трьом областям по сусідству з Тернопільщиною

До послаблення карантину не готові 9 областей України. Серед них і сусіди Тернопільщини: Львівська, Рівненська та Чернівецька області. Відповідні показники розміщені на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомляють у МОЗ, відповідно до показників епідемічної ситуації в регіонах, до другого етапу послаблення карантину готові Вінницька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області, а також Київ.

Водночас до послаблення карантину поки не готові Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Зазначається, що згідно з постановою Кабміну, послаблювати карантин у регіоні можна, якщо наявні три ознаки:

– інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення). Має становити менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення

– завантаженість ліжок у лікарнях, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50%.

– середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів

Нагадаємо, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Фото: Суспільне

Перейти до панелі інструментів