23.04.2024
Новини

По сусідству з Тернопільщиною карантин вирішили не послаблювати

У Львівській області продовжили дію карантину без послаблень до 29 травня. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Рішення про відстрочку послаблень пов’язано з погіршенням епідемічної ситуації в області, повідомдяє прес-служба Львівської ОДА.

– На Львівщині вже кілька тижнів спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації, – наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький. – За попередню добу коронавірус підтвердили у 65 осіб, ще 53 особи госпіталізували із підозрою на коронавірусну інфекцію. Зарано говорити про суттєве послаблення карантину в області, адже нашим першочерговим завданням є збереження здоров`я і життя мешканців регіону. Ми свідомі того, що українці втомились від карантинних заходів, однак статистика Львівщини свідчить лише про приріст захворюваності.

Окрім того, очільник Львівщини наголосив на тому, що на Львівщині здійснюють у 6 разів більше ПЛР тестувань, аніж це прописано у постанові Міністерства охорони здоров’я України.

Фото: Українська правда

Перейти до панелі інструментів