10.05.2024
Новини Політика

Чортківщину очолив заступник голови ТОДА без досвіду керування

Екс-заступника голови Тернопільської ОДА Арсена Марчишака призначили головою Чортківської РДА. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

Арсен Марчишак є представником так званої «хоротсківської команди». В коридорах влади він з’явився завдяки дружнім стосункам з попереднім головою ТОДА Ігорем Сопелем, котрого президент України Володимир Зеленський звільнив після скандальних протестів з барикадами у Микулинцях на початку епідемії коронавірусу.

Досвіду керування у Марчишака немає. Заступником голови ТОДА його було призначено у січні 2020 року. Він мав відповідати за гуманітарну сферу. 42-річний чиновник закінчив Хоростківську загальноосвітню школу і філософсько-теологічний факультет Чернівецького державного університету.

Попередній досвід, який вказаний в офіційній біографії чиновника, – посада асистента кафедри релігієзнавства та теології Чернівецького національного університету впродовж 2004-2010 років, а з листопада 2010 р. – посада доцента кафедри релігієзнавства та теології ЧНУ.

У декларації за 2018 рік дружина Марчишака задекларувала прибуток від підприємницької діяльності у сумі 332 тис. 738 грн, сам посадовець за той рік задекларував лише 17 тис. 850 грн соціальної допомоги.

Зараз Марчишака, попри відсутність досвіду керування, призначили головою Чортківської РДА.

Арсен Марчишак – член партії “Громадянська позиція”. У 2014 році та 2019 році безуспішно балотувався до Верховної Ради України. З 2015 року – депутат Хоростківської міської ради.

Фото: FB Арсена Марчишака

Перейти до панелі інструментів