23.04.2024
Новини

Дитсадки у Тернополі запрацюють з 1 червня, дітям потрібні довідки 

Рішення про відновлення роботи дитячих садків з 1 червня у Тернополі прийняли під час засідання оперативного штабу 21 травня. До цього часу усі працівники садків мають пройти експрес-тести, а батькам дітей слід потурбуватися про спеціальні довідки для своїх чад. 

Садочки працюватимуть впродовж усього літа. 

– До 1 червня ми хочемо провести тестування усіх працівників дошкільних освітніх закладів, належним чином підготувати приміщення, придбати дистанційні термометри, дезінфектори та інших необхідних речей, – каже міський голова Сергій Надал. 

Зараз у Тернополі щодня проводять експрес-тести для працівників садочків, яких є близько 2000. Як повідомив міський голова, впродовж 21 травня протестували 200 працівників. У трьох з них експрес-тести показали позитивний результат, тому їхні аналізи передані до лабораторного центру для проведення ПЛР-тестів. Батькам для того, щоб віддати своїх дітей у садок, слід підготуватися зазделегідь.

– Діти повинні мати довідки форми 096О про відсутність медичних протипоказань до відвідування садка та з відміткою про відсутність контактів із хворими на інфекційні хвороби, на COVID-19, про відсутність контакту із особами у яких є підозри на СOVID та з тими, хто на самоізоляції, – зазначив міський голова. – Цю довідку видають педіатри, дільничні та сімейні лікарі.

Лікарям доручено створити графіки прийому дітей, щоб під кабінетами не було великих скупчень людей.

Перейти до панелі інструментів