28.03.2024
Новини

Міжнародну зустріч фанатів AC/DC в Тернополі скасували через COVID, але готують сюрприз

В серпні 2020-го до Тернополя мали б з’їхатися понад півтисячі фанатів AC/DC з 12 країн. Це була б уже четверта чи не наймасштабніша фан-зустріч в Україні. Але через COVID-19 та карантин вона не відбудеться. Натомість організатори знімуть відео для усіх учасників фан-клубу, щоб ті приїхали у наше місто у 2021-му.

Фан-клуб AC/DC традиційно збирається після фесту “Файне місто”. До Тернополя прибувають фанати гурту  із Польщі, Німеччини, Італії, Франції, Швеції, Австралії, Аргентини та інших країн.

– Ми розуміємо, що людям складно добиратися до України і в рамках безпеки вирішили перенести зустріч на наступний рік, – розповідає один із засновників фан-клубу ГО AC/DC UKRAINE Андрій Стеліга. – Але ми не хочемо пропускати цей рік, тому 8 серпня побуваємо в усіх улюблених місцях фанатів у Тернополі, знімемо відео. Ще кожен фанат від себе запише відео на секунд 10-15 і запишемо український гурт, який грає кавери AC/DC. Знімемо такий фільм, щоб однодумці таки приїхали до нас у 2021. 

Як розповідає чоловік, перша фан-зустріч в Тернополі відбулась після того, як українці поїхали на таку подію в Німеччину. В світі взагалі проходить шість подібних зустрічей фанатів AC/DC: чотири в Німеччині, одна в Шотландії та одна в Україні, в Тернополі. 

– Спершу іноземці боялися їхати до нас через війну і питали? скільки кілометрів ми від польського кордону, – продовжує Андрій Стеліга. – Але після першого ж візиту вони вподобали Тернопіль. Ми гарантували їм, що зустрінемо у Львові і привеземо в Тернопіль. Спочатку до нас приїхало шістнадцять людей, а потім вони зробили нам таку рекламу, що наступного року до нас приїхало близько сотні людей. А тепер уже п’ятсот-шісот. 

Зараз фан-зустріч в Тернополі входить в ТОП-4 серед шести аналогічних заходів.

Фото: Андрій Стеліга

Перейти до панелі інструментів