27.04.2024
Новини

Резонансний виступ депутата Тернопільської міськради став епізодом стратегічної онлайн-гри

Резонансну ініціативу депутата Тернопільської міськради від ВО “Батьківщина” Володимира Гринди, який пропонував не продавати труси під час релігійних свят, дотепно обіграли розробники онлайн-гри, яка набирає популярності серед користувачів Фейсбуку, в тому числі і тернополян.

Гру “Моя громада” створила організація ULEAD з Європою, завданням якої є ефективне впровадження реформи децентралізації в Україні. 

Згідно із задумкою розробників, кожен охочий може завдяки грі спробувати себе в ролі керівника ОТГ.  

Сценарій базується на типових викликах та клопотах місцевого самоврядування. Звичайно, гра значно простіша за реальність. Її ідея лише в тому, що всі рішення – прості чи складні – мають наслідки. 

На одному із етапів гри з’являється священик, який пропонує “у святу неділю” не продавати на ринку труси та бюстгалтери, і закликає голову громади виступити із закликом припинити це. У гравця є вибір прийняти чи відхилити пропозицію отця. У Тернополі керівництво міста на ідею депутата Гринди не пристало.

 

Нагадаємо,  депутат під час сесії міськради 15 червня 2018 року закликав раду звернутися до управління торгівлі, аби воно рекомендувало не продавати під час релігійних свят білизну. Відтоді про тернопільського депутата, який є священиком, і труси говорила вся Україна. Сюжети про це показувати на центральних каналах. Невдовзі в одному з тернопільських закладів відбулась вечірка під девізом: “Прийди з трусами в руках і отримай безкоштовний коктейль.” 

Перейти до панелі інструментів