18.04.2024
Новини

У Підволочиську медики мають шанси тимчасово залишитися без обіцяних надбавок

Підволочиська центральна районна лікарня – єдина в області, яка досі не має ліцензії, а відтак не заключила договору з НСЗУ. Через це працівники медзакладу можуть не отримати обіцяні доплати за роботу з хворим на коронавірус.

Дія перехідної ліцензії лікарні на медичну практику завершилася ще 11 травня, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА. Відповідно, заклад не зможе укласти договір про медичне обслуговування населення з НСЗУ й отримувати оплату за надання медичних послуг в рамках програми медичних гарантій. 

Як пояснює головний лікар Підволочиської центральної районної лікарні Петро Маховський, пакет поданих медзакладом документів ліцензійна комісія вже декілька разів повертала, оскільки були виявлені певні помилки. На даний час документи досі перебувають на розгляді комісії. Водночас Маховський  запевняє, що гроші на зарплати для медиків є, аванс за травень вже виплатили. 

Очільник області Володимир Труш ситуацію, яка склалася у лікарні, назвав неприйнятною.

«Вже понад тиждень персонал працює без відповідного спеціального дозволу на здійснення даної діяльності і це неприпустимо. Вважаю, виною цьому є халатність головного лікаря. Він ставить під загрозу навіть ту ж саму виплату за квітень 300% надбавки лікарям, які боролися з COVID-19», — зазначив Володимир Труш. 

Яку саме відповідальність нестиме лікар за затримку із отриманням ліцензії, голова ТОДА не уточнив. 

Фото: ТОДА

Перейти до панелі інструментів