29.04.2024
Новини Оперативно

ЗНО-2020: у масках та дистанцією у 1,5 м між учнями

МОЗ розробило проєкт рекомендацій для проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), яке планують провести з 25 червня по 17 липня, в умовах карантину. 

Як зазначив під час брифінгу 18 травня заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, проєкт оприлюднять на сайті МОЗ для проведення громадського обговорення. Він буде перебувати на обговоренні до того часу, поки не буде прийнято норми, які дозволять функціонувати тим чи іншим установам, в тому числі освітнім.

Ляшко зазначив, що ще не передбачено відновлення роботи університетів, але на найближчому засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і на засіданні уряду це питання буде розглядатися.

Згідно з оприлюдненим проєктом рекомендацій для проведення ЗНО, при організації тестування необхідно буде скласти графік допуску учасників до будівлі, де буде проводиться ЗНО. Графік повинен враховувати час для проведення термометрії й запобігати скупченню учнів. Особи із температурою понад 37,2 °C або ознаками респіраторних захворювань до проходження оцінювання не допускатимуться. 

Маршрути учасників тестування повинні бути розроблені таким чином, щоб мінімізувати контакти між групами.  Під час виконання завдань відстань між учнями повинна бути 1,5 м, при цьому поруч, попереду і ззаду учасника місця повинні залишатися не зайнятими. Учасники тестування повинні бути в масках.

На вході в будівлю і на входах в аудиторії, де буде проходити ЗНО, потрібно забезпечити наявність антисептиків. В аудиторіях за годину до початку тестування після нього потрібно буде проводити прибирання з дезінфекцією, також аудиторії повинні провітрюватися. Вхідні двері в аудиторії повинні бути відкриті на весь період тестування.

Нагадаємо, в Україні у 2020 році пробне ЗНО пройде з 15 червня по 17 червня. А безпосередньо зовнішнє незалежне оцінювання – з 25 червня до 17 липня.

Фото: glavcom.ua

Перейти до панелі інструментів