27.04.2024
Новини

Пляжі таки відкриють, але відвідати їх зможуть не всі 

Попри карантин українці влітку таки зможуть відвідувати пляжі. Але будуть певні обмеження. 

–В цьому сезонні ми зможемо купатися, – зазначив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу. – Ми провели певні консультації із Інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук і вони підтвердили, що морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби. Тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні, напевно, як і в інших країнах світу.

Ляшко додав, що в прісній воді збудник має можливість виживати. Водночас у МОЗ зважили, що за наявними даними науковців, в річках з проточною водою інфікуватись досить складно. Інфікування може бути лише при близькому контакті. Тож МОЗ вирішило надати дозвіл і на роботу річкового пляжного сезону. 

Проте є ряд рекомендації для відвідування пляжів. Не зможуть відвідувати пляжі люди із групи ризику: старші 60-ти років та люди з хронічними захворюваннями. Необхідно буде дотримуватися безпечної дистанції не менше 2-х метрів, дотримуватися правил особистої гігієни. Усі, хто обслуговуватиме пляжі, повинні носити маску на обличчі.

18.05.2020 | Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою Міністра охорони здоров'я Максима Степанова та заступника Міністра охорони здоров'я – Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Неділя, 17 травня 2020 р.

Фото: ternograd.te.ua

Перейти до панелі інструментів